Verzendkosten NL & BE €7,25

Vanaf €79 gratis verzending

Achteraf betalen

Exclusieve producten

4

Afbeelding voor De historie van Montana Cans

De historie van Montana Cans

Joopie

Joopie Schrijver
2 mrt. 2023

Montana Cans is een Duits spuitbussenmerk dat in 1994 werd opgericht door Jörg Hillebrand. Het bedrijf begon als een klein familiebedrijf in Heidelberg, Duitsland en is gespecialiseerd in het produceren van spuitbussen van hoge kwaliteit voor graffiti-artiesten en street artists.

Perfecte timing: de opkomst van Graffiti in Europa

In de jaren 90 begon graffiti in Europa aan populariteit te winnen en er ontstond een groeiende vraag naar hoogwaardige spuitbussen die niet alleen krachtig en duurzaam waren, maar ook een breed scala aan kleuren en afwerkingen boden. Montana Cans speelde in op deze vraag door spuitbussen van hoge kwaliteit te produceren die geschikt waren voor zowel professionals als amateurs.

De verschillende Montana Producten

In de loop der jaren heeft Montana Cans zijn productlijn uitgebreid met verschillende soorten spuitbussen, waaronder lak- en acrylverfspray zoals Montana Black, Montana Gold & Montana White, chroomspray, spuitlijm, spuitlak voor kunst op doek en andere spuitbussen met speciale effecten.

Tegenwoordig is Montana Cans een van de meest populaire spuitbussenmerken onder graffiti-artiesten en straatkunstenaars wereldwijd. Het bedrijf is nog steeds gevestigd in Heidelberg en blijft zich richten op het produceren van hoogwaardige spuitbussen voor creatieve doeleinden.

Montana Cans Spuitbussen Graffiti Kunst

Voor bombers en artiesten: Montana Black

Montana Black is een specifieke lijn van spuitbussen geproduceerd door Montana Cans. Deze lijn van spuitbussen is speciaal ontwikkeld voor professionele graffiti-artiesten en street artists.

Deze graffiti spuitbussen staan bekend om hun hoge dekking, snelle droogtijd, duurzaamheid en brede kleurenpalet met meer dan 180 kleuren. Ze worden geleverd met een fatcap waar mee je snel grote vlakken kan vullen voor je pieces en characters. De verf die in Montana Black-spuitbussen wordt gebruikt, is op basis van acryl, wat betekent dat het op waterbasis is en minder schadelijk voor het milieu is dan traditionele graffiti spuitbussen.

Montana Black-spuitbussen zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, waaronder mat, glanzend, metallic en fluorescerend. De spuitbussen zijn ook beschikbaar in verschillende maten, van 150 ml tot 600 ml. Check hier het hele assortiment Montana Spuitbussen.

Voor wie groot wil gaan: Montana Ultra-Wide

Montana Ultra-Wide, de spuitbus die bekend is van veel acties op YouTube, deze lijn van spuitbussen is speciaal ontworpen voor het creëren van extra brede lijnen (tot wel 60cm!) en het snel vullen van grote vlakken.

Montana Cans cap level systeem

Het Montana Cans cap level systeem is ontwikkeld om verschillende soorten caps (spuitmondjes) te identificeren en te categoriseren op basis van hun vorm en output. Dit systeem helpt je om gemakkelijk de juiste cap te kiezen.

Het Montana Cans cap level systeem bestaat uit zes niveaus, variërend van Level 1 tot Level 6. Elk niveau is ontworpen om een specifieke lijndikte te produceren, variërend van zeer dunne lijnen van 0,4cm tot zeer brede lijnen tot wel 25cm. 

Montana Level Cap System

Onze favorieten

Exclusieve deals & unieke graffiti content direct in je inbox - helemaal gratis

Geen spam - 1 mail per maand. Je kunt je altijd weer afmelden.