Verzendkosten NL & BE €7,25

Vanaf €79 gratis verzending

Achteraf betalen

Exclusieve producten


Afbeelding voor Alle Legale Graffiti Plekken in Nederland

Alle Legale Graffiti Plekken in Nederland

Joopie

Joopie Schrijver
19 jan. 2023

Graffiti, you hate it or you love it, maar wat je er ook van vindt, het is een populaire (jeugd)cultuur. Je mag echter niet overal graffiti maken. Gelukkig zijn er in Nederland talloze plekken waar het wel toegestaan is om graffiti te spuiten. In de graffiti wereld heten dit Hall of Fames. In dit artikel behandelen wij onze favoriete legale graffiti plekken.

Is graffiti legaal of illegaal?

In Nederland zijn er specifieke locaties waar graffiti is toegestaan door gemeenten of particulieren en bedrijven. Als je graffiti aanbrengt op een plek waar dit niet is toegestaan, kun je strafrechtelijk vervolgd worden, want dan is graffiti illegaal. Dit kan resulteren in een boete of in verwijzing naar Halt, een programma voor jeugd die in conflict zijn met de wet.

Graffiti Wall in Doetinchem

*Graffiti Wall Doetinchem

Gelukkig zijn er muren bij viaducten, bruggen of skateparken waar graffiti op gespoten mag worden. Dit varieert echter per gemeente. Er staat vaak een bord op de plek waar het wel is toegestaan. Als je twijfelt, informeer dan bij de gemeente. Let wel op, als je graffiti spuit op een plek waar het niet is toegestaan, kan je een boete krijgen.

Volgens Legal-walls.net telt Nederland ongeveer 130 legale plekken om graffiti te spuiten! Genoeg ruimte om legaal je hobby uit te oefenen dus. Hieronder vindt je een lijst met de graffiti muren in Nederland, netjes alfabetisch geordend per stad ;) 

5 grote legale graffiti Hall of Fames in Nederland:

  1. Rijnkade Arnhem 
  2. Flevopark Amsterdam 
  3. Berenkuil Eindhoven
  4. Berlijnplein Utrecht 
  5. Maastricht

Vind legale graffiti muren in Nederland

A

B

C

D

E

G

H

K

L

  • Leeuwarden (zie onderaan artikel)

M

N

O

P

R

S

T

U

V

W

Z

Legale graffiti walls in Amsterdam

Graffiti is erg populair in Amsterdam. De stad heeft een actieve graffiti en street-art scene, met veel kunstenaars die muurschilderingen en andere vormen van graffiti maken in de hele stad. Er zijn ook verschillende galeries in Amsterdam die het werk van lokale en internationale kunstenaars tentoonstellen.

Daarnaast heeft Amsterdam verschillende legale graffiti plekken waar kunstenaars hun werk kunnen maken zonder bang te zijn voor vervolging. Zoals de Graffiti muur op Java-eiland en de Noord - NDSM - Graffiti Wall.

Graffiti Berlijnplein Utrecht

*Berlijnplein Utrecht

Graffiti spots in Leeuwarden

En als laatste, maar zeker niet de minste stad; Leeuwarden. Deze stad heeft heel veel verschillende legale graffiti plekken waar je je kunsten kunt oefenen.

De informatie uit dit artikel is verzameld uit verschillende bronnen, zoals Legalwalls.net en websites van gemeenten. Raadpleeg altijd de gemeenten om te checken of een locatie wel echt legaal is.

Missen wij nog legale graffiti spots in de lijst, of zit er een spot tussen die niet legaal is? Laat het ons weten via cantastic.nl@gmail.com.

Nieuwe Loop Colors Formule

 

 

Onze favorieten

Exclusieve deals & unieke graffiti content direct in je inbox - helemaal gratis

Geen spam - 1 mail per maand. Je kunt je altijd weer afmelden.