Verzendkosten NL & BE €7,25

Vanaf €79 gratis verzending

Achteraf betalen

Exclusieve producten


Afbeelding voor High-Pressure vs. Low-Pressure Spraycans

High-Pressure vs. Low-Pressure Spraycans

Joopie

Joopie Schrijver
25 jan. 2024

Als artiest sta je voor talloze keuzes, en een daarvan is het type spuitbus dat je gebruikt. De keuze tussen high-pressure (hoge druk) en low-pressure (lage druk) spuitbussen kan een aanzienlijke invloed hebben op het eindresultaat van je kunstwerken. Laten we eens dieper ingaan op de verschillen en ontdekken welke het beste past bij jouw stijl en visie.


Wat zijn high-pressure spuitbussen?

staan bekend om hun krachtige verneveling. Dit komt door de hogere druk zorg, die zorgt voor een snelle, brede verspreiding van verf, wat handig is bij het bedekken van grote oppervlakken. Daarom zijn high-pressure spuitbussen perfect voor situaties waarin je snel grote oppervlaktes moet vullen.

Over het algemeen kunnen deze cans meer verf verbruiken vanwege de hoge output. Hoewel dit handig kan zijn bij het vullen van grote ruimtes, kan het ook leiden tot een snellere leegloop van de spuitbus. Houd hier rekening mee.

Over het algemeen kan iedereen werken met high-pressure spuitbussen. Tegenwoordig is de controle over deze spuitbussen zo goed dat zelfs een beginner er mooie strakke lijnen mee kan maken. Wil je echter wat fijnere details maken als beginner, check dan low-pressure spuitbussen.

Loop Colors 400ml

Welke spuitbussen zijn high-pressure?

Over het algemeen hebben we het hier dan over alle 600ml-spuitbussen, die vaak bedoeld zijn om grote oppervlaktes te vullen. Maar er zijn ook 400ml-spuitbussen die high-pressure zijn, zoals Loop Colors, Kobra Paint en Montana Black. 

Een van de meest extreme high-pressure spuitbussen is de Montana Ultra-Wide. Waarmee je snel enorme oppervlakken kan vullen.


Wat zijn low-pressure spuitbussen? 

werken daarentegen met een lagere druk, wat resulteert in een meer gecontroleerde verneveling. Dit maakt ze ideaal voor gedetailleerd werk en fijne lijnen, waardoor je precisie hebt bij het creëren van pieces, characters, canvassen of ander werk.

Deze spuitbussen bieden meer controle over de output. Dit maakt ze efficiënter voor gedetailleerde projecten waar precisie belangrijker is dan snelle dekking. 

Wij adviseren beginnende artiesten om altijd eerst te werken met low-pressure spuitbussen. Met dit type spuitbus heb je meer can-control en kun je goed oefenen. 

Dope Cans 400ml

Welke spuitbussen zijn low-pressure?

Er zijn verschillende soorten low-pressure spuitbussen, een van de merken die lage druk spraycans heeft is Dope Cans. De Dope Classic 400ml is een goede, voordelige, keuze als het gaat om dit type cans. 


Experimenteer met beide soorten cans

Zoals je door het lezen van dit artikel begrijpt komt de keuze tussen high-pressure en low-pressure spuitbussen ook neer op de ervaring en voorkeur van de artiest. Sommige artiesten geven de voorkeur aan de kracht van high-pressure, terwijl anderen zweren bij de controle van low-pressure.

Er is dusgeen one-size-fits-all benadering. Het beste spuitbustype voor jou hangt af van je specifieke stijl, voorkeuren en het soort kunstwerk dat je wilt creëren. Het kan zelfs de moeite waard zijn om beide types uit te proberen om te ontdekken welke het beste aansluit bij jouw visie en stijl.

Of je nu de straten wilt sieren met throw-ups, tags en burners of gedetailleerde kunstwerken wilt creëren, de keuze tussen high-pressure en low-pressure spuitbussen ligt bij jou. Ontdek en experimenteer!

Bekijk ons assortiment spuitbussen hier. 

Onze favorieten

Exclusieve deals & unieke graffiti content direct in je inbox - helemaal gratis

Geen spam - 1 mail per maand. Je kunt je altijd weer afmelden.